Ballerinakake

 

Har for første gang prøvd å lage min egen kake. For i min familie er det ikke alle som er like glad i Oreo kjeksen, men Ballerina faller som regel i smak hos de fleste 🙂 

 

Ingredienser

2 pk. Ballerinakjeks

5 dl kremfløte

2 dl melis

100 g smør

200 g Philadelphia ost (romtemperert)

 

 

Start først med å dele kjeksene i to, putt de mørkeste kjeksen i en kakeform. (Min er en 26 cm kakestabler fra Tupperware, men det går fint å bruke en vanlig springform).

Så fjerner du nugatkremen fra den lyse kjeksdelen og putter den i en bolle som tåler varme. Så har du den lyse kjeksen oppi sammen med den mørke kjeksen.

 

Da er det på tide å knuse kjeksene. Du kan godt bruke en mikser. Jeg brukte en hakker og angret egentlig på det, fordi det var litt hardere enn jeg trudde. Jeg valgte å ha igjen en del biter, sånn at man kunne kjenne kjeksbitene i kaken. Smeltet 100g smør og blandet det sammen med kjeksen og fordelte kjeks og smørblandingen jevnt utover formen.

 

 

Pisket 2,5 dl fløte til krem, ikke overpisk. Bland deretter inn 2 dl melis og 200 g Philadelphia ost. (Lurt å røre litt i osten før du tilsetter den i kremen) 

 

 

Bre deretter halvparten av ostekremen over kaken.

 

 

 Smelt nugatkremen over vannbad og sett den til avkjøling. Pisk så den resterende fløten til krem.

Når nugatkremen er avkjølt, blander du dem sammen. (Husk å holde igjen litt av nugatkrem til å pynte kaken på toppen) Bre så nugatkrem og kremblandingen over kaken.   

Så tar du å smører resterende ostekremen på toppen og pynter den med nugatkrem. Jeg lagde denne til en familiekveld og det falt i smak hos alle. Den smaker akkurat som Ballerinakjeksen og jeg synes selv den ble veldig god.