Potetgullkjeks m/sjokoladetrekk

 

Kombinasjonen mellom søtt og salt er bare helt fantastisk. Jeg har alltid syntes at potetgull og smaken av sjokolade sammen er så godt. Denne oppskriften kommer opprinnelig fra en av Manuelas sine bøker og er helt klart blitt en av mine favorittkjekser.

 


 

 

Ingredienser

 

120 g smør

60 g sukker

1 ts vaniljeekstrakt (2-3 ts vaniljesukker)

150 g potetgull

100 g hvetemel

1/4 ts salt

200 g sjokolade

180 grader i ca. 10-15 minutter

ca. 20 stk.

Start med å miks sammen smør, sukker og vanilje.

 

 

Mos potetgullet sammen til små biter og bland det sammen med smørblandingen.

Tilsett hvetemel og salt.

 


Bruk en iskrem til å få like store boller på brettet. stek dem midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.


Sett dem til avkjøling. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp halvparten av kjeksen i sjokoladen. Legg dem på et bakepapir til sjokoladen er stivnet.

Disse er bare helt fantastisk gode 🙂
 

 

 

 

 

 

 

Minion Stuart

 

Ei god venninne skulle feire sønnen sin og han ville så gjerne ha en Minionkake. Det skulle være han med ett øye og da ble det Stuart. Etter erfaring fra den forje Minion jeg lagde bestemte jeg meg for å lage øyet noen dager før sånn at den holdt fasongen sin og at den ikke ble så tung da jeg satte den på kaken. Det fungerte kjempebra. Så har jeg dekt og pyntet den med sukkerpasta. Inni befinner det seg en Devils Food Cake og amerikansk smørkrem farget gul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrid fra Dragetreneren

 

 

 

Mitt yngste tantebarn hadde bursdag i februar og det var soleklart hva hun ønsket seg til bursdagen sin. Astrid fra Dragetrenerenkake. Jeg valgte å bruke elementer som representerer Astrid sånn som skjørtet, øksen, håret og inni hadde jeg farget kremen blå for å representere dragen hennes. Dekt og pyntet den med sukkerpasta og inni er det en Devils Food Cake med amerikansk smørkrem.