Minerva McSnurp (Harry Potter)

 

En av mine tantebarn ønsket seg en Minerva McSnurp-kake til sin bursdagsfeiring. McSnurp kommer fra Harry Potter og hun er rektor og lærer på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Søkte på nett etter lignende kaker, men fant ingen som hadde blitt laget om akkurat henne. Da måtte fantasien frem på egenhånd. Fant et bilde av McSnurp med en grønn jakke over en svart kjole. På den hadde hun på seg en gullfarget brosje. Bestemte meg for å ta elementer fra denne kjolen og bruke hatten og tryllestaven hennes oppå kaken. Bursdagsbarnet ville ha sjokoladekake med smørkrem. Smørkremen farget jeg grønn. Har dekket og pyntet kaken med sukkerpasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havfrue

 

 

Her har jeg fått prøvd meg på en marsipankake med havfrue som tema. Fikk frie tøyler, så det ble en del søk nett før jeg begynte å tenke ut hvordan jeg skulle lage den. Mesteparten av pynten har jeg laget noen dager i forveien, sånn som havfruehalene, tallene, skjellene, sjø gresset og sjøstjernene. Har bruktspiselig gullmaling og perlespray på tall, havfruehaler, skjell og sjøstjerner. Pyntet også med små hvite perler oppå og rundt kaken. Lagde dette sukkerbrødet og fylte det med bringebærsyltetøy og krem. Smurte smørkrem rundt kaken før jeg dekket og pyntet kaken med marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kake til 50-årslag

 

En mann skulle feire sin 50-årsdag og jeg fikk lage en artig og personlig kake. Ønsket var om jeg kunne lage to damer som badet i en innsjø. Fikk tilsendt et bilde av en slik kake som jeg tok inspirasjon fra. I tillegg var det også ønske om noe personlig, som båten, paukene og klokkespillet. Har laget sukkerbrød og fylt kaken med bringebærsyltetøy og vaniljekrem. Smurte hele kaken utvendig med smørkrem før jeg hadde på marsipanlokket. All pynt er laget av marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego-kake

 

Tre barn skulle feire sammen og de ønsket seg en lego-kake. Jeg fikk tilsendt noen bilder, men valgte å bruke litt andre farger. Lagde legoklosser og legofigurer med en mold. På toppen skjærte jeg bort litt av kaken, slik at legoklossene fikk plass. Lagde denne sjokoladekaken og fylte den med denne smørkremen. Smørkremen farget jeg lilla, blå og grønn og strødde på sjokoladebiter. Har pyntet og dekket kaken med marsipan.