Dåpskake m/roser

 

 

Denne dåpskaken lagde jeg etter et bilde jeg fikk tilsendt. Kaken på bildet var rund og ønsket var en rektangulær kake. Jeg har aldri laget en rektangulær kake som jeg har dekt og pyntet før, men ble fornøyd med at jeg klarte å få dekt hele kaken og laget alle rosene. På denne kaken har jeg laget roser med en utstikker, baby med en babymold, sommerfuglutstikkere og selve navnet med en bokstavblokk-mold. Lagde mønsteret rundt kaken med denne pregeren, rullet deretter over linjene med et dekoreringsverktøy og pyntet med disse perlene. Etter ønske, lagde jeg sukkerbrød fylt med sjokolademousse, vaniljekrem og friske jordbær. Har dekket og pyntet kaken med marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navnefestkake med bamse

 

 

En liten gutt skulle ha Navnefest og jeg fikk lov til å lage kaken hans. Har også laget fødselskort til samme gutt, Nyfødt kort til guttebaby. Ønsket var om jeg kunne lage den samme kaken som Dåpskake til gutt med bamse. Føler jeg fikk bamsen mer oppreist på denne kaken. Jeg lagde noen av delene til bamsen en dag i forveien før jeg satte den sammen. Det gjorde at marsipanen ble mere hard, sånn at den holdt seg mere på plass. Brukte en grillpinne som ballongen er festet i og den går gjennom hele bamsen og ned i kaken. Valgte å sette i en ekstra grillpinne denne gangen for å gjøre bamsen mer stabil. Den går fra hode, gjennom kroppen og ned i kaken. Ellers er de andre delene festet med tannpirkere. Farget grillpinnen svart med pastafarge. Lagde mønster øverst på kaken med en mønsterkjevle. Pyntet med spiselige sølvkuler og lagde trekantflagg med en utstikker. Har brukt en mold til navnet og farget bokstavene med spiselig sølvmaling. Lagde denne sjokoladekaken og fylte den med smørkrem som er farget blå i midten av hver kake. Har dekket og pyntet kaken med marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minnie Mouse

 

 

Ei lita jente skulle feire bursdagen sin, og hadde så lyst på en Minni Mus-kake. Har skrevet ut Minni Mus, brukt dette som mal til ansiktet og de to store sløyfene. Det samme har jeg gjort med tallet fire. Bokstavene er laget med Disney-bokstavutstikkere og jeg har laget Minni Mus-silhuett hoder rundt kaken med en kakeutstikker. På de har jeg satt på små sløyfer som jeg har laget med en mold. Har laget vaniljekake med sjokolademousse og dekket og pyntet den med marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bryllupskake i bondestil

 

 

Ei barndomsvenninne skulle gifte seg og jeg fikk lov til å lage bryllupskaken deres. En litt annerledes bryllupskake med bondestil som tema. Hun sendte meg et bilde som jeg brukte som inspirasjon. På toppen ville hun jeg skulle lage henne, mannen og hunden Doris. Låvedøren lagde jeg i samme stil som brudeparet har på låven sin. Inni alle kakeetasjene har jeg laget sjokoladekake med smørkrem. Smørkremen hadde jeg hvit i den øverste delen, så farget jeg den blå i den midterste og grønn i den nederste som en liten overraskelse. Har dekket og pyntet hele kaken med marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gråtass

 

 

En gutt på 3 år skulle feire bursdagen sin og ønsket seg en kake med Gråtass. Hadde liggende en traktorform som jeg ikke har brukt på lenge, faktisk ikke siden eldste sønnen min fylte 4 år. Har laget sjokoladekake med smørkrem og dekket og pyntet den med sukkerpasta.