Flaggkake

 

 

Dette er kaken jeg lagde i fjor til 17. mai og gjestene ble ganske overrasket da de tok det første stykket 🙂

 

 

I denne kaken har jeg tatt utgangspunktet i Regnbuekaken, men du kan også bruke en annen hvit kake som f.eks. vaniljekake. Delte regnbuekaken i tre deler istedenfor seks. Farget bunnene i rødt og blått, og med en hvit ostekrem kan man feire 17. mai med de norske farger. Pyntet den også med sukkerpasta og spiselige sølvkuler.

 

 

 

Del røren i tre deler. To store deler og en mindre. Bland inn rød pastafarge i de to største og blått i den minste. Fargen på røren min ble oransje og en lysere blå enn jeg hadde tenkt, men da jeg fikk stekt den og hele kaken fikk satt seg til dagen etter kom de riktige fargene fram til slutt. Brukte fargene Red Red og Royal Blue fra Wilton. Hadde også litt svart farge oppi den blå, sånn at den skulle bli mer mørk.

 

 

På denne kaken brukte jeg en 26 cm rund kakeform og stekte kaken tre ganger.

 

 

Sett sammen kakebunnene på et kakefat med 3 eller 4 iskremskjeer krem på hvert lag og bre resten av kremen rundt kaken. På bildet viser det 6 iskremskjeer, men fant ut at det ble litt mye ostekrem på hvert lag. Jeg brukte ostekremen som er til Regnbuekaken, men her kan du også bruke vanlig krem, smørkrem eller en annen, bare den er hvit 🙂

 

 

 

 

 

Ønsker dere alle en kjempefin 17. mai feiring 🙂