Sjokoladekake uten mel

 

 

 

Har noen jeg kjenner som har glutenallergi og fant denne kakeoppskriften. Har justert litt på oppskriften og funnet ut at den er best med både lys og mørk sjokolade, men er du veldig glad i mørk sjokolade kan du bruke det. Kaken inneholder ikke mel i det hele tatt og er en veldig god kake som kan minne om kladdkake.

 

 

 

Ingredienser

 

100 g lys sjokolade

100 g mørk sjokolade

100 g smør

100 g steviasukker (200 g vanlig sukker)

1 ts vaniljeekstrakt ( 4 ts vaniljesukker)

1/2 ts salt

3 egg

30 g kakaopulver

 

 

180 grader i ca. 25 min.

 


Start med å smelte sjokolade og smør sammen i en kjelen på middels varme. Rør det sammen med en håndvisp.

 



Ha oppi sukker, vaniljeekstrakt og salt og bland det sammen.

 

 


Rør inn eggene og deretter kakaopulveret.

 


Ha bakepapir på en 20 cm rund kakeform og smør kantene med smør. Stek kaken på 180 grader i ca. 25 min. Sjekk med en kakepinne eller grillpinne. Kommer den ut ren er den ferdig.

 

 

Avkjøl så kaken på rist. Hvis du vil gjøre kaken enda bedre kan du lage sjokoladeganache og ha oppå kaken. Oppskriften finner du her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjokoladeganache

 

 

 

 

200 g sjokolade

1,5 dl kremfløte

 

 

 


Start med å hakke opp sjokoladen. Jeg bruker 100 g lys og 100 g mørk sjokolade, men du kan bruke akkurat den sjokoladen du ønsker. Ha fløten i en kjele og la den få et oppkok.




Tilsett sjokoladen i fløten og la fløten dekke til sjokoladen helt. La den stå i noen minutter.
Rør så i blandingen til den er helt blandet og blank. La den avkjøle seg i kjøleskapet til den har fått en tykkere konsistens, men ikke for lenge da den kan bli hard og vanskelig å smøre ut.

 

 

 

 

Amerikansk Gulrotkake

 

 

 

Dette er en oppskrift på en utrolig god og saftig amerikansk gulrotkake som jeg fant på nettet. Lagde denne til min søsters bursdagsselskap og gjestene sa at det var den beste gulrotkaken de hadde smakt.

 

 

 

Ingredienser

320 g mel

60 g maizena

250 g brunt sukker

1 ss vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 1/2 ts kanel

3/4 ts muskat

1/4 ts nellik

1/4 ts ingefær

2 dl olje

5 egg

5 dl fin raspet gulrot (ca. 450-500 g)

 

Min Favoritt Ostekrem

Jeg lagde denne kremen en halv størrelse mer med 300 g Philadelphia ost, smør og melis og 6 ts vaniljesukker siden jeg skulle ha den både inni og rundt kaken. Skal du ikke ha den rundt kaken holder det med 150 – 200 g.

 

175 grader i 30 – 40 min

 

 

Start med å mikse sammen alle de tørre ingrediensene. Jeg brukte K-vispen. Mel, maizena, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver, natron, kanel, muskat, nellik og ingefær.

 

 

Lag en grop i det tørre og ha oppi oljen og eggene. Bland det godt sammen. Røren er tykk, det skal den være.

 

 

 

Så har du i fin raspet gulrot og vend det inn med en slikkepott. Har brukt en minihakker som hører til stavmikseren min til å raspe gulrøttene med. Ha bakepapir i bunnen på to 20 cm runde kakeformer, ha smør på kantene og deretter mel. Har du bare en kakeform steker du bare kakene i to omganger eller du kan også steke kaken i langpanne som er ca. 30 x 40 cm i 20 – 30 min.

 

 

Fordel røren i kakeformene og Stek dem på 175 grader i ca 30 – 40 min. Jeg stekte dem inne i 35 min. Sjekk med en kakepinne, bruk gjerne en grillpinne. Kommer den ut ren er den ferdig.

 

 

Ta av springformene og la kakene avkjøle seg på rist i 20 min.  Snu deretter kakene og avkjøl dem ferdig. Lag så ostekremen mens kakene avkjøles. Den finner du oppskrift på her.

 

 

 

Ha den ene bunnen på et kakefat og ha rikelig med ostekrem på, plasser så den andre kakebunnen oppå og smør ostekremen rundt hele kaken.

 

 

 

 

 

 

 

Frost

 

 

Fikk bestilling på ei kake til ei søt lita jente som skulle feire bursdagen sin. Hun er veldig glad i frost, så da fikk jeg prøve å lage en frostkake i marsipan også. Selve kaken er sukkerbrød med bringebærsyltetøy og krem. Har hatt først et lag med amerikansk smørkrem før jeg hadde på marsipanlokket. Alt er laget av marsipan utenom isfjellene de er laget med en sukkertøy oppskrift.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sukkertøy isfjell

 

 

Denne oppskriften har jeg brukt til å lage isfjellene på disse frostkakene.

 

 

0,6 dl vann

2,2 dl sukker

0,9 dl hvit sirup

Smakstilsetnings (Sitronessens, vaniljeekstrakt)

Pastafarge


Varm opp vann, sukker og sirup i en liten kjele. La det løse seg opp på middels varme.
Når sukket er oppløst skrus varmen opp til det begynner å koke. Så senkes temperaturen til middels varme igjen. La det småkoke til temperaturen er på 150 grader. Viktig å bruke et termometer som kan stå i kjelen hele tiden. Ta kjelen av platen og tilsett ønsker smak og farge. Hell da massen i en ildfast form (ca. 20×30 cm) kledd med bakepapir. Veldig viktig å ha bakepapir i for at ikke massen skal feste seg til formen. Avkjøl massen et par timer til den er har stivnet. Ta den ut med bakepapiret og knus den i biter.

 

 

 

 

 

 

 

Lightning Mcqueen

 

 

 

Ei venninne ville ha en Lightning Mcqueen kake til sin skjønne sønn på 2 år. Hadde en kakeform som jeg hadde fått i gave som jeg hadde så lyst til å prøve. En Devils Food Cake med glutenfri mel har jeg laget i denne,  fylt den med sjokolademousse og amerikansk smørkrem farget oransje. Dekt og pyntet den med sukkerpasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minecraft

 

 

 

Eldste sønnen min som alt har blitt 9 år skulle feire bursdagen sin og ønske om en Minecraft kake var stor. Litt søk for inspirasjon på nettet fant jeg ut hvordan kaken skulle se ut. Lagde Devils Food Cake, men i denne fylte jeg det ene laget med sjokolademousse og den andre med amerikansk smørkrem farget grønn. Har to lag i hver kakedel. Det ble veldig godt og med både barneselskap og familiebursdag forsvant kaken ganske fort 🙂 Utenpå har jeg dekt og pyntet kaken med sukkerpasta.