Sukkertøy isfjell

 

 

Denne oppskriften har jeg brukt til å lage isfjellene på disse frostkakene.

 

 

0,6 dl vann

2,2 dl sukker

0,9 dl hvit sirup

Smakstilsetnings (Sitronessens, vaniljeekstrakt)

Pastafarge


Varm opp vann, sukker og sirup i en liten kjele. La det løse seg opp på middels varme.
Når sukket er oppløst skrus varmen opp til det begynner å koke. Så senkes temperaturen til middels varme igjen. La det småkoke til temperaturen er på 150 grader. Viktig å bruke et termometer som kan stå i kjelen hele tiden. Ta kjelen av platen og tilsett ønsker smak og farge. Hell da massen i en ildfast form (ca. 20×30 cm) kledd med bakepapir. Veldig viktig å ha bakepapir i for at ikke massen skal feste seg til formen. Avkjøl massen et par timer til den er har stivnet. Ta den ut med bakepapiret og knus den i biter.

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg