Sukkertøy isfjell

 

 

Denne oppskriften har jeg brukt til å lage isfjellene på disse frostkakene.

 

 

0,6 dl vann

2,2 dl sukker

0,9 dl hvit sirup

Smakstilsetnings (Sitronessens, vaniljeekstrakt)

Pastafarge


Varm opp vann, sukker og sirup i en liten kjele. La det løse seg opp på middels varme.
Når sukket er oppløst skrus varmen opp til det begynner å koke. Så senkes temperaturen til middels varme igjen. La det småkoke til temperaturen er på 150 grader. Viktig å bruke et termometer som kan stå i kjelen hele tiden. Ta kjelen av platen og tilsett ønsker smak og farge. Hell da massen i en ildfast form (ca. 20×30 cm) kledd med bakepapir. Veldig viktig å ha bakepapir i for at ikke massen skal feste seg til formen. Avkjøl massen et par timer til den er har stivnet. Ta den ut med bakepapiret og knus den i biter.

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg