Bryllup

 

 

 

 

 

 

Konfirmasjon

 

 

 

 

 
 

 

 

Baby

 

 

 

Dåp

 

 

 
 

 

Regnbuekake

 

En kjempegod kake som er en morsom overraskelse for alle 🙂

Ingredienser


 

250 g steviasukker (500 g vanlig sukker)

280 g smør (romtemp.)

8 eggehviter (romtemp.)

600 g mel

4 ts bakepulver

3 st vaniljesukker

3 dl melk

4 ss Maizena

8 ss kokosmasse

5-6 ulike pastafarger

4 ss Tropisk juice (2 ss Malibu eller Bols Banan)


Start med å piske smøret hvitt og luftig. La det stå å gå en stund ca 3-5 min

 


Så blander du inn steviasukkeret/sukker sammen med smøret og pisker dette godt sammen.

 

Bland deretter inn halvparten av eggehvitene og pisk dette sammen i ca. 2 min. Skrap kantene innimellom sånn at du er sikker på at alt av eggehviten blir blandet. Ha i resten av eggehvitene og pisk dette også i ca. 2 min.

 

Sil alt det tørre sammen utenom kokosmassen.

 

Så heller du halvparten av melblandingen og halvparten av melken og pisker dette godt sammen. Så gjentar du prosessen og mikser dette også godt sammen. Tilsett så tropisk juice, Malibu eller Bols Banan.

 

Ha kokosmassen oppi og bland dette inn med en slikkepott. 

 

 

Så finner du fram 5-6 skåler avhengig av hvor mange farger/lag du vil ha. Fordel kakedeigen likt i hver skål. 6 lag ca. 330 g i hver, 5 lag ca. 400 g i hver. Du kan finne det ut mer nøyaktig ved å veie den ferdige røren i en annen bolle.

 


Ha bakepapir i bunn av kakeformen, ha smør på kantene og deretter har du mel som du dekker smøret med. Dette gjør at kaken ikke fester seg til kakeformen og gjør den lettere å vaske etterpå. Veldig greit siden jeg skulle bruke dem en gang til. Jeg stekte kakene på 160 grader på varmluft i ca. 13-17 min. Lurt å sjekke med en stekepinne. Hvis du bruker 5 lag kan det hende du må steke dem litt lengre. Mens du steker kakene og avkjøler dem kan du begynne med ostekremen.

 

 


 

Tropisk Ostekrem

300 g Philadelphiaost (romtemp)

200 g smør (romtemp.)

300 g melis

3 ts vaniljesukker

2- 3 ss Tropisk juice, (1 ss Malibu eller Bols Banan)

 

 

Pisk smør og melis til en hvit og luftig krem i ca. 5-10 min

 

 

 
Tilsett vaniljesukker og pisk videre, deretter tilsetter du Tropisk juice,
Malibu eller Bols Banan. Pisk dette forsiktig inn.

 


 

Ha så i Philadelphia osten, jeg pleier å røre i den før jeg tilsetter den i kremen sånn at det skal bli lettere å blande den inn. Jeg pisker den inn bare noen sekunder i kjøkkenmaskinen før jeg blander den videre med en slikkepott. Hvis du blander den for lenge kan kremen skille seg.

 



Da bunnene er avkjølte og kremen er laget tar du å smører litt krem på kakefatet og
legger den første bunnen oppå. Dette vil gjøre at kaken ikke beveger seg så lett. Så tar du to iskremskjeer med ostekrem og smører på første laget og fortsetter med dette til alle lagene er oppå hverandre. Nå kan du velge om du vil smøre den hvite ostekremen rundt hele kaken og eventuelt drysse på litt fargerik strøssel eller kanskje gjøre sånn som meg…

 


…lage en Monsterkake eller kanskje en My Little Pony kake 🙂 Her har jeg farget ostekremen med pastafarger og brukt forskjellige tipper for å lage tenner og pels. Så har jeg brukt sukkerpasta til å lage øyne.