Hest

 

Her har jeg laget en hvit og rosa hestekake til ei jente som skulle feire sin 9-årsdag. På denne kaken har jeg brukt en blokk-mold til å lage navnet hennes. Har også skrevet ut et hestebilde fra nett som er brukt som mal. Perlene rundt kaken og hesten har jeg laget med en mold. Har laget sjokoladekake med smørkrem. Inni kaken har jeg farget to av lagene med smørkrem rosa, mens det midterste laget ble hvitt. Lagde sukkerpasta med jordbærsmak som jeg dekket og pyntet kaken med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiderman-kake

 

En gutt ønsket seg en Spiderman-kake til bursdagen sin. Denne kaken lagde jeg etter et bilde jeg fant på nett. Lagde i tillegg navnet hans oppå kaken med fargen blå. Har laget sjokoladekake med smørkrem. To av smørkremlagene farget jeg blå og det midterste ble hvitt. Har dekket og pyntet kaken med sukkerpasta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotball Cupcakes

 

Sammen med Manchester United konfirmasjonskaken 2 lagde jeg også fotballcupcakes til samme konfirmasjon. De ønsket seg Red Velvet Cupcakes med ostekrem. Som pynt på cupcakes ville de ha en fotball. De lagde jeg etter et steg-for-steg bilde fra Pinterest. Har brukt røde muffinsformer kjøpt fra Cacas. Pynten er laget med marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manchester United Konfirmasjonskake 2

 

Den fjerde konfirmasjonskaken jeg har laget denne våren fikk også Manchester United som tema. De ønsket i tillegg Red Velvet Cupcakes med fotballpynt(neste innlegg). Kaken ble laget med inspirasjon fra en konfirmasjonskake jeg lagde i fjor. De to nederste etasjene skal symbolisere drakten til United. Logoen er skjært ut for hånd. Inni alle etasjene befinner det seg vaniljekake med sjokolademousse. Hele kaken er dekket og pyntet med marsipan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjokolademousse

 

Denne sjokolademoussen er min favoritt! Den pleier jeg å bruke i kaker, som dessert eller som iskrem.

 

 

4 gelatinplater

3 eggeplommer

1 dl sukker

7 dl kremfløte

350 g sjokolade (200 g mørk og 150 g lys)

 

Legg først gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Hakk så opp sjokoladen i biter.

 

  

Kok opp 2 dl av kremfløten i en liten kjele.

Tilsett gelatinen og rør det godt inn. Putt så sjokoladebitene oppi.

 

 

La det stå en liten stund, ca 3-5 min, sånn at sjokoladen får smeltet.

Rør så blandingen jevn med en visp.

 

 

Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig.

 

 

Tilsett sjokoladeblandingen i eggedosisen og bland det godt sammen.

 

 

Pisk resterende 5 dl av kremfløten til luftig krem i en annen bolle.

 

 

Ha kremen oppi sjokoladeblandingen og rør godt sånn at blandingen blir jevn og klumpefri. Nå har du laget sjokolademousse.

 

 

Sjokolademousse kan serveres i små glass med for eksempel krem og revet sjokolade, men den er også veldig god sammen med bær, vaniljesaus, vaniljekrem, sjokoladebiter eller kanskje non stop. Sjokolademousse kan også brukes som fyll inni kaker, eller man kan fryse den og lage deilig iskrem. Husk å sett den i kjøleskapet noen timer før servering sånn at sjokolademoussen rekker å stivne.

 

 

 

 

 

 

 

Kort til 50-årslag

 

Her har jeg laget et kort til et 50-årslag. Lagde kjolen, tallet, rammen, Best Wishes og Happy Birthday med forskjellige dies. Sølvpapiret er fra Søstrene Grene. Brukte arkene fra blokken Happiness Is Homemade (Tilda) fra Panduro. Katten er klippet ut fra en av arkene fra samme blokk. Lagde også en pengelomme i midten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manchester United Konfirmasjonskake

 

Da var vårens tredje konfirmasjonskake laget og det ble en fotballkake med konfirmantens favorittlag. Fikk tilsendt et bilde av ønsket kake, men med ønske om noen forandringer. Sånn som røde sko istedenfor svarte og at det skulle stå tekst på kaken. Har laget sukkerbrød med bringebærsyltetøy, krem og vaniljekrem. Den er dekket og pyntet med sukkerpasta. Gresset har jeg sprøytet med smørkrem farget grønn og teksten er melis som er farget svart.