Tussi

 

 

Mitt eldste tantebarn har hatt en favorittfigur siden hun var liten og det var et stort ønske om jeg kunne lage en kake med denne søte figuren fra Winnie the Pooh. Har laget sjokoladekake med smørkrem, men har dekt og pyntet den med bare smørkrem. Her har jeg brukt en sprøyteteknikk som er ganske stilig. Tussi er også laget med bare smørkrem. Bildet av Tussi har jeg funnet på nett, det har jeg brukt som mal. Har deretter brukt en tynn sprøytespiss for å fylle inn de forskjellige områdene og smurt det litt utover.

 

 

 

 

Bryllupskort 15×15 cm

 

Bryllupskort på bestilling 🙂
 

 

 

 

Pepperkakehuset julen 2016

 

 

 

Dette pepperkakehuset lagde jeg og barna julen 2016. Jeg stod for å lage selve huset ved å måle, skjære det ut, steke det og trykke ut vinduer med forskjellige kakeutstansere som jeg har, som i dette tilfelle var firkant, rektangel og hjerter i forskjellige størrelser. Det som jeg har funnet ut er lurt er at hvis du vil få de vinduene rette og fine er det lurt å stanse de ut rett etter at du har stekt veggene da de fremdeles er myke. Satte det sammen med en blanding av eggehvite og melis, litt tålmodighet ved å sette det sammen da det kan ta litt tid før melisen stivner, men ved hjelp av kakebokser som støtte gikk det veldig fint. Prøvde denne gangen å bruke gelatinplater som glass på vinduene. Prøvde først å lime dem på med melis bak, men det fungerte ikke, de bare datt av. Så forsøkte jeg å klippe de til hvert vindu og ha på melis først og så sette på gelatinplatene også et lag til med melis oppå rundt vinduene. Da fikk jeg gelatinplatene til å sitte fast. Inni pepperkakehuset har jeg satt inn en lysslynge som går på batteri.

 

Da pepperkakehuset var satt sammen fikk barna lov til å pynte pepperkakehuset slik de ville. På den ene siden fikk jeg lov til å lage litt pynt med melis da minstemann hadde blitt ferdig og ikke ville noe mer. Barna hadde i forkant fått stanset ut og laget forskjellige pepperkakefigurer som de også hadde fått pyntet.

 

Lagde selve malen til pepperkakehuset ved å måle og tegne på et bakepapir. Jeg har laget en mal av huset som jeg vil dele med dere. Hele huset har ikke plass på et A4 ark, men hvis du vil gjøre huset så stort som dette tegner du bare opp målene på et bakepapir. Hvis du vil gjøre det mindre kan du selv velge hvor stort du vil ha det på for eksempel word.

 

Trykk på bildet for å lagre malen

 

 

Rapunsel

 

 

Denne kaken lagde jeg til min datters bursdagsselskap. Fikk denne gangen prøve meg på en kake med Rapunsel. Fikk tak i et bilde av ansiktet til Rapunsel på nett som jeg har brukt som mal. Pyntet med lanterner og blomster rundt kaken. Lagde sjokoladekaken Devil’s Food Cake med amerikansk smørkrem farget gul. Dekket og pyntet kaken med sukkerpasta.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Racing

 

 

Fikk en veldig utfordrende oppdrag da jeg fikk bestilling på denne Racingkaken til en gutt som ble 4 år. Jeg ga beskjed at jeg ikke var helt sikker på om jeg kom til å klare å få til loopen, siden jeg aldri har laget et sånn før, men at jeg skulle prøve. Loopen og målet lagde jeg ca. 1 uke i forveien for at det skulle ligge å tørke. Brukte et glass som jeg hadde marsipanen rundt for å få til loopen. Selve kaken er en marsipankake. Har brukt denne sukkerbrødoppskriften og fylt den med bringebær og krem. Har dekket kaken først med et lag med Amerikansk smørkrem og deretter et lokk med marsipan. Så var det pynten. Jeg klarte nesten å få loopen hel på kaken, men den knakk heldigvis bare nederst der bilen står oppå så det syntes ikke så godt. Målet med navnet på måtte jeg lime på en papplate fordi den ikke ble hard nok til at den stod støtt på kaken. Fant ut at marsipan ikke blir like hardt som sukkerpasta.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Star Wars

 

 

Lagde denne kaken som en overraskelseskake til min svoger. Han er en stor tilhenger av Star Wars. Lagde Devil’s Food Cake med Amerikansk smørkrem. Inni kaken er det et lag med hvit og et lag med blå smørkrem som jeg har farget med pastafarge. Denne gangen har jeg dekt og pyntet kaken med bare smørkrem. Har brukt bilde fra nettet til å lage mal for Star Wars logoen.

 

 

 

 

 

 

 

Batman

 

 

Fikk i oppdrag om å lage en Batmankake til en gutt som ble 5 år. Fikk frie tøyler, men at det skulle være med navn og tall. Fikk tak i forskjellige bilder på nett som jeg brukte som maler på kaken, utenom bygningene som jeg lagde for hånd. Inni befinner det seg en Devil’s Food Cake med Amerikansk smørkrem farget gul. Den er dekket og pyntet med sukkerpasta.