Fotball

 

 

Lundersætra fotballklubb feiret 20 år og jeg var så heldig å få lov til å lage en kake til dem. Jeg fikk bilder av fotballdrakta og bestemte meg for å prøve å lage den i de forskjellige lagene. Shortsen er rød og trøya er blå og rødstripete. Fotballen måtte jeg prøve å få med. Da jeg ikke hadde noen rund form for den måtte jeg prøve å få skjært den så rund som mulig, og det jeg synes jeg klarte ganske bra. Værre var det å få til mønsteret på fotballen. Jeg fant faktisk ut at fotballen har to forskjellige former, femkant og sekskant noe som jeg ikke har tenkt over før. Laget Devil’s Food Cake med Amerikansk smørkrem. Har dekket og pyntet den med sukkerpasta.

 

 

 

 

 

Hulken

 

 

Denne kaken lagde jeg til en gutt som er veldig glad i Hulken. Jeg fikk ganske frie tøyler, eneste at det skulle være navn, tall og fargen grønn på kaken. Litt søk på nett og jeg fant ut hvilken kake jeg hadde lyst å prøve meg på. Lagde Devil’s Food Cake med Amerikansk smørkrem, det ene laget med smørkrem har jeg farget grønn. Den er dekket og pyntet med sukkerpasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monster High

 

 

En Monster High kake var jeg så heldig å få lov til å lage til ei jente som ble 6 år. Moren sendte meg noen bilder og jeg fant fort ut at det var denne jeg hadde lyst til å lage. Fant Monster High logoen på nett og brukte den som mal. Lagde også sløyfen litt mer i 3D. Selve kaken er en Devil’s Food Cake med Amerikansk smørkrem, det ene laget er farget rosa. Den er dekket og pyntet med sukkerpasta.

 

 

 

 

 

 

Min første Bryllupskake

 

 

Jeg følte meg veldig heldig da jeg skulle få lov til å lage min aller første bryllupskake. Forberedelsene ble gjort uken før og blomstene som jeg lagde ble jeg ganske fornøyd med. Jeg gledet meg veldig til å kunne sette sammen og lage ferdig kaken.

Jeg brukte hele dagen fra tidlig om morgenen til seint på kveld. Så skjedde det utenkelig, kaken begynte å falle sammen, kollapse. Kaken skulle bestå av tre lag oppå hverandre. Vaniljekake med krem og syltetøy skulle være øverst og nederst og sjokoladekake med amerikansk smørkrem i midten. Jeg brukte også støtte i kaken med plate på, men den begynte bare å helle på den ene siden. Hva skulle jeg gjøre. Ikke hadde jeg tid til å begynne på nytt da sukkerpastaen må lages dagen før og jeg skulle dra bort tidlig neste dag. Kaken skulle jeg levere hos min mor samme kveld.

Jeg var så sliten. Jeg måtte tilslutt dele kaken i to deler og prøve så godt jeg kunne med å rette opp kakene, men det lyktes ikke helt. Jeg var så lei meg at akkurat dette skulle skje nå og med en bryllupskake. Jeg har aldri laget bryllupskake før, men jeg kunne prøve og derfor tok jeg heller ikke så mye for det. Jeg er ingen profesjonell baker og at man kan være uheldig kan jeg ikke utelukke. Alt jeg kan har jeg lært meg selv.Man lærer jo forskjellige ting underveis som går og ikke går. Jeg vet nok ikke helt hva som skjedde eller hva jeg gjorde galt, men jeg trur nok at det å bruke fløtekrem i kakene var grunnen og det sammen med sukkerpastaen ikke fungerte. Har bare brukt marsipanlokk i kaker med fløtekrem hittil, men siden jeg alltid legger en smørkremkant rundt før jeg har i fyllet trudde jeg ikke det skulle bli et problem.

Brudeparet hadde visst hatt en fantastisk dag og det er jeg kjempeglad for, selv om kaken ikke ble som den skulle.