Drip Cake

 

 

Drip Cake har fasinert meg veldig etter at jeg oppdaget den på Instagram. Og jeg har hatt sååå lyst til å prøve meg på en slik kake. Så i anledning påsken fikk jeg en mulighet til å overraske familien min med min første Drip Cake.

 

 

Kaken

Her kan du lage en valgfri kake som for eksempel sjokoladekake, regnbuekake eller kanskje en gulrotkake. Fyll den med ønsket fyll og dekk kaken med smørkrem, eventuelt ostekrem. Det kan være lurt å bruke 2 til 3 stk. kakeformer som er ca. 20 cm eller 15 cm for å få litt høyde på kaken. For å få frem drip effekten på kaken,

er det en fordel at den har litt høyde. Jeg valgte å lage sjokoladekake med trekk av melkesjokoladesmørkrem

(Min favoritt Ostekrem med 200 g smeltet melkesjokolade og ca. 20 g kakaopulver) Dekk hele kaken med smørkrem og bruk en kakeskrape til å skrape rundt kaken og på toppen. For å lage drip effekten har jeg brukt sjokoladeganache. Avkjøl den kald, men rennende og legg ganache på kanten av kaken med en spiseskje. Husk å sett kaken i kjøleskapet sånn at smørkremen blir kald før du har ganache på. Skyv ganache over kanten med en spatel eller en kniv til den begynner å renne nedover, gjør dette rundt hele kaken. Dekk så resten av toppen av kaken med ganache.

 

 

Pynt

For å følge trenden helt ut, måtte jeg jo prøve meg på Chocolate Bark også. Som ofte blir brukt som pynt på Drip Cakes. Har også pyntet med kvikklunsj, smash, melkesjokolade Non Stop, perler, forskjellige strøssel og sprøytet på smørkrem med en tip.

 

Siden det er påske, lagde jeg et fuglereir av sjokolade med Smarties-egg

Brukte to lag med aluminiumsfolie over en bolle. Husk å smøre aluminiumsfolien med smør sånn at sjokoladen ikke fester seg. Smelt ca. 50-100 g sjokolade og avkjøl den kald, men den skal være rennende. Ha sjokolade i en sprøytepose, med en liten rund tip, eller så kan du også klippe ett lite hull. Sprøyt over bollen med aluminiumsfolien både tvers over, rundt og i forskjellige retninger. Ikke overfyll den tett i tett, la det var åpninger. Sett det i kjøleskapet i 3 min. Gjør dette tre ganger og putt den så i fryseren ca. 5 min. Krøll aluminiumsfolien mot midten av rede for å fjerne den.

 

 

Ønsker alle

GOD PÅSKE 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Chocolate Bark

 

 

Chocolate Bark med melkesjokolade, hvit sjokolade, Non Stop, perler og strøssel.


 

 

 

Ingredienser

 

100-200 g sjokolade

100-200 g hvit sjokolade

Pastafarger

Non Stop

Perler og strøssel

Form og bakepapir

 

 

 

Jeg brukte 200 g melkesjokolade og 200 g hvit sjokolade, men syntes de ble litt for tykke i en form på ca 15 x 25 cm. Det er lurt å bruke en større form, eller mindre sjokolade. Smelt sjokoladene over vannbad. Fordel melkesjokoladen i formen. Fordel den smeltede hvite sjokoladen i 3-4 kopper, og farg de i ønsket farge. Lag små klatter utover melkesjokoladen med en teskje.

 

 

Bruk en grillpinne, tannpirker eller eventuelt en kniv til å lage mønster i sjokoladen.

 

Pynt med det du måtte ønske, jeg valgte å bruke melkesjokolade Non Stop, sølvkuler, hvite små perler, grønne perler og strøssel med forskjellige farger. Disse lagde jeg for å pynte Drip Cake-kaken som jeg lagde til påske. Barna fikk lov til å hjelpe meg med å ha på farget hvit sjokolade og strøssel, de syntes dette var veldig morsomt. En fin aktivitet for å lage for eksempel påskegodt eller julegodt. Pakk det inn i cellofan så kan du lage liten gave til noen eller kanskje en fin takkegave i bursdag eller bryllup.