Drip Cake

 

 

Drip Cake har fasinert meg veldig etter at jeg oppdaget den på Instagram. Og jeg har hatt sååå lyst til å prøve meg på en slik kake. Så i anledning påsken fikk jeg en mulighet til å overraske familien min med min første Drip Cake.

 

 

Kaken

Her kan du lage en valgfri kake som for eksempel sjokoladekake, regnbuekake eller kanskje en gulrotkake. Fyll den med ønsket fyll og dekk kaken med smørkrem, eventuelt ostekrem. Det kan være lurt å bruke 2 til 3 stk. kakeformer som er ca. 20 cm eller 15 cm for å få litt høyde på kaken. For å få frem drip effekten på kaken,

er det en fordel at den har litt høyde. Jeg valgte å lage sjokoladekake med trekk av melkesjokoladesmørkrem

(Min favoritt Ostekrem med 200 g smeltet melkesjokolade og ca. 20 g kakaopulver) Dekk hele kaken med smørkrem og bruk en kakeskrape til å skrape rundt kaken og på toppen. For å lage drip effekten har jeg brukt sjokoladeganache. Avkjøl den kald, men rennende og legg ganache på kanten av kaken med en spiseskje. Husk å sett kaken i kjøleskapet sånn at smørkremen blir kald før du har ganache på. Skyv ganache over kanten med en spatel eller en kniv til den begynner å renne nedover, gjør dette rundt hele kaken. Dekk så resten av toppen av kaken med ganache.

 

 

Pynt

For å følge trenden helt ut, måtte jeg jo prøve meg på Chocolate Bark også. Som ofte blir brukt som pynt på Drip Cakes. Har også pyntet med kvikklunsj, smash, melkesjokolade Non Stop, perler, forskjellige strøssel og sprøytet på smørkrem med en tip.

 

Siden det er påske, lagde jeg et fuglereir av sjokolade med Smarties-egg

Brukte to lag med aluminiumsfolie over en bolle. Husk å smøre aluminiumsfolien med smør sånn at sjokoladen ikke fester seg. Smelt ca. 50-100 g sjokolade og avkjøl den kald, men den skal være rennende. Ha sjokolade i en sprøytepose, med en liten rund tip, eller så kan du også klippe ett lite hull. Sprøyt over bollen med aluminiumsfolien både tvers over, rundt og i forskjellige retninger. Ikke overfyll den tett i tett, la det var åpninger. Sett det i kjøleskapet i 3 min. Gjør dette tre ganger og putt den så i fryseren ca. 5 min. Krøll aluminiumsfolien mot midten av rede for å fjerne den.

 

 

Ønsker alle

GOD PÅSKE 🙂

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg