Sjokolademousse

 

Denne sjokolademoussen er min favoritt! Den pleier jeg å bruke i kaker, som dessert eller som iskrem.

 

 

4 gelatinplater

3 eggeplommer

1 dl sukker

7 dl kremfløte

350 g sjokolade (200 g mørk og 150 g lys)

 

Legg først gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Hakk så opp sjokoladen i biter.

 

  

Kok opp 2 dl av kremfløten i en liten kjele.

Tilsett gelatinen og rør det godt inn. Putt så sjokoladebitene oppi.

 

 

La det stå en liten stund, ca 3-5 min, sånn at sjokoladen får smeltet.

Rør så blandingen jevn med en visp.

 

 

Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig.

 

 

Tilsett sjokoladeblandingen i eggedosisen og bland det godt sammen.

 

 

Pisk resterende 5 dl av kremfløten til luftig krem i en annen bolle.

 

 

Ha kremen oppi sjokoladeblandingen og rør godt sånn at blandingen blir jevn og klumpefri. Nå har du laget sjokolademousse.

 

 

Sjokolademousse kan serveres i små glass med for eksempel krem og revet sjokolade, men den er også veldig god sammen med bær, vaniljesaus, vaniljekrem, sjokoladebiter eller kanskje non stop. Sjokolademousse kan også brukes som fyll inni kaker, eller man kan fryse den og lage deilig iskrem. Husk å sett den i kjøleskapet noen timer før servering sånn at sjokolademoussen rekker å stivne.

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg