Sjokoladekake uten mel

 

 

 

Har noen jeg kjenner som har glutenallergi og fant denne kakeoppskriften. Har justert litt på oppskriften og funnet ut at den er best med både lys og mørk sjokolade, men er du veldig glad i mørk sjokolade kan du bruke det. Kaken inneholder ikke mel i det hele tatt og er en veldig god kake som kan minne om kladdkake.

 

 

 

Ingredienser

 

100 g lys sjokolade

100 g mørk sjokolade

100 g smør

100 g steviasukker (200 g vanlig sukker)

1 ts vaniljeekstrakt ( 4 ts vaniljesukker)

1/2 ts salt

3 egg

30 g kakaopulver

 

 

180 grader i ca. 25 min.

 


Start med å smelte sjokolade og smør sammen i en kjelen på middels varme. Rør det sammen med en håndvisp.

 



Ha oppi sukker, vaniljeekstrakt og salt og bland det sammen.

 

 


Rør inn eggene og deretter kakaopulveret.

 


Ha bakepapir på en 20 cm rund kakeform og smør kantene med smør. Stek kaken på 180 grader i ca. 25 min. Sjekk med en kakepinne eller grillpinne. Kommer den ut ren er den ferdig.

 

 

Avkjøl så kaken på rist. Hvis du vil gjøre kaken enda bedre kan du lage sjokoladeganache og ha oppå kaken. Oppskriften finner du her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer
    1. Pernille: Man kan jo bytte ut melet med glutenfri mel på vanlige oppskrifter, men det blir som regel en litt annen smak på kaken. Så for en kake uten mel syntes jeg denne kaken oppfyller smaken av en sjokoladekake utrolig bra 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg