En supersaftig banankake som jeg har kommet fram til ved å prøve ut forskjellige banankakeoppskrifter. Resultatet ble en utrolig luftig og saftig banankake som hele familien syntes var supergod 🙂 Til og med eldstegutten i huset som ikke liker banan eller noe med banan i, syntes denne smakte kjempegodt 😉
Ingredienser
3-4 overmodne bananer
4 egg
100 g steviasukker (200g vanlig sukker)
2,5 dl nøytral olje (f.eks. raps eller solsikke)
2 dl kremfløte
500 g mel
60 g Maizena
4 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
100-200 g sjokolade
175 grader i ca. 40 minutter
Start med å mikse sammen bananene.
Miks ett og ett egg av gangen sammen med bananene, tilsett sukkeret og bland alt godt sammen.
Ha oljen og fløten oppi mens du mikser på lav hastighet. Miks til alt er blandet.
Bland hvetemel, maizena, vaniljesukker og bakepulver sammen og sikt det flere ganger.
Bland så det tørre inn mens mikseren går på lav hastighet.
Hakk opp sjokoladen i passe biter. Jeg brukte 200 gram med sjokolade fordi jeg elsker sjokolade, men det er bare å ta litt mindre eller kutte den også ut hvis ønskelig.
Bland sjokoladen inn i røren og hell den over i en kakeform. Jeg brukte en 25 x 25 cm kvadrat. Kan nok sikkert bruke en på 20 x 30 cm eller 2 stk. på 20 cm, men da vil nok steketiden bli mindre. Ha bakepapir i bunn og smør kakeformen med smør og dekk den med mel. Stek den på 175 grader i ca. 40 min. Jeg brukte akkurat 40 min., men ovnene er forskjellige så det er lurt å sjekke med en kakepinne.
Da det ikke er noe som kommer på kakepinnen er den ferdig. Ta den ut og sett den på rist.
Duften av ferdigstekt banankake er vidunderlig og en bit nystekt kake mens sjokoladen ennå er smeltet er bare helt fantastisk 🙂
Det hadde også dukket opp et hjerte på kaken da den var ferdigstekt. Så utrolig koselig 🙂 <3
Nam nam synes jeg kjenner duften av hjemmebakt kake, ser veldig god ut:). Ha en fortsatt fin fredag:)
Maren: Tusen takk 🙂 Den ble overraskende luftig, saftig og utrolig god 😉 Ha en flott fredag og en super helg 🙂